Vachtverzoring

We hebben in de trimsalon met verschillende soorten vachten te maken. Sommige worden ingekort, geknipt, andere geschoren en we hebben de harde plukvachten. De trimster overlegt met u wat voor uw hond geschikt is maar hoe kan je als baas de vacht van je hond optimaal bijhouden, hoe borstelt of kamt u goed.

De vachtverzorging maakt een belangrijk deel uit van de totale verzorging van de hond en het dagelijks onderhoud is natuurlijk taak van de "baas". Men kan hier niet vroeg genoeg mee beginnen. Een pup moet speels aan borstelen en kammen worden gewend. Wij raden aan dit in begin dagelijks even met een terriermatje en een kammetje te doen, later is, afhankelijk van het ras, 1 x 2 keer per week een grondige borstel- en kam beurt vaak voldoende.

Plaats de hond op een tafel of verhoging, voordeel is dat u de hond goed kunt bekijken en overal bij kunt. De hond moet zich veilig voelen, gebruik een antislipmat of stukje vloerbedekking, de tafel mag niet wiebelen.
trimsalon
   
U kamt van onder naar boven en van achter naar voren, en altijd met de haargroei mee. Als u onderaan bij de voet begint met kammen, het haar omhoog strijken en laagje voor laagje naar boven gaat kunt u steeds het stukje dat u gedaan hebt weer een stukje doorkammen naar beneden, klitvrij. Doet u het andersom van boven naar beneden dan valt u steeds in een volgende klit die er onder zit en dit is pijnlijk voor de hond, de hond wordt vervelend en voor u is het ook niet leuk meer.

Door de hond al als pup daarbij ook regelmatig op zijn rug te leggen went hij ook hieraan zodat de oksels en de liezen gemakkelijk klitvrij kunnen worden gehouden.

Zo leert uw hond borstel en kam te accepteren en maakt ook de behandeling bij de trimmer niet tot een paniekerige toestand. Het is bovendien aan te bevelen om regelmatig zijn bekje open te doen om zijn tanden te inspecteren zodat hij dit later ook gemakkelijk bij bv een dierenarts toelaat.
trimsalon


-->> TOP <<--